Technieken

 

Verkleuren en verweren van stickers: 6 belangrijke factoren

Stickers hebben niet het eeuwige leven, zeker niet wanneer ze buiten gebruikt worden. Er komt altijd een moment dat het beter is ze te verwijderen of te vervangen.

Opkrullende randen van stickers

 

Regelmatig komen wij ze buiten tegen: stickers waarvan de kanten omkrullen. Hoe komt dit? Hoe kan het krullen en loslaten van de randen van stickers worden voorkomen?

 

 

 

 

Stickers op rol met metallic effecten zonder foliedruk of coldfoil

Stickers op rol krijgen een luxe uitstraling door het gebruik van zilver, goud en andere metallic kleuren. Meestal gebeurt dat door een extra drukgang met een speciaal magnesium stempel en een zilveren overzet folie. Dit procedé werkt sterk kostenverhogend, vooral bij kleine oplagen. Ook werkt de analoge techniek vertragend in de levertijd. Stickers.nl kan metallic effecten digitaal vervaardigen, zonder stempel of extra bewerkingen. In dit blog leggen wij uit hoe dat werkt.

 

Blog_UV_vernis_en_laminaatDrukwerk kan worden voorzien van een extra vernislaag of laminaat. Wanneer is dit wel of niet zinvol en waarom?

 

(UV-)Vernis is een extra gedrukte laag transparante lak. De vernis kan over het hele oppervlak worden aangebracht, of  alleen op bepaalde delen. In het laatste geval spreken we van spotvernis. Spotvernis kan verassende effecten geven, waarbij letters of foto’s extra worden benadrukt. Spotvernis kan zowel in mat als in glans worden uitgevoerd, maar wordt meestal toegepast op gewoon drukwerk, en niet bij stickers.