Home Sticker Overvaldrukknop

Glow in the dark sticker Overvaldrukknop

Fotoluminescent sticker Overvaldrukknop

Glow in the dark artikelen worden tegenwoordig breed toegepast. Van eenvoudige plaatjes tot complete halloween kleding, Overal kom je het tegen. Glow in the dark wordt echter niet alleen als gimmick gebruikt, maar ook voor uiterst serieuze zaken toegepast. Deze sticker is een voorbeeld van dat laatste.

Andere benamingen voor glow in de dark zijn: nalichtend, fosforiserend en fotoluminiscerend / fotoluminiscent. Het effect kan op twee manieren bereikt worden. Het glow in the dark kan in de eerste plaats gedrukt worden als inkt. Voordeel hiervan is de prijs. Nadeel is dat dit bij gebruik buiten slechts een levensduur van ongeveer 6 maanden heeft. Omdat het een inkt betreft die in zeefdruk wordt verwerkt, is de duur van het nalichtende effect erg afhankelijk van de laagdikte en de hoeveelheid pigment in de inkt. De resultaten kunnen daarom erg verschillen. Meer pigment en een dikkere laag betekenen een hogere prijs. Zeefdruk is alleen geschikt voor niet kritische toepassingen.

Daar waar de toepassing serieus is, moet gebruikt worden gemaakt van nalichtende materialen. Dit heeft als voordeel dat de duur van het nalichten altijd vooraf bekend is. Bovendien zijn er materialen die ook buiten langer mee gaan. Er zijn diverse materialen op de markt, elk met hun eigen kenmerken. Deze materialen kunnen erg kostbaar zijn.

Een veelgebruikte toepassing voor glow in the dark zijn vluchtweg aanduidingen en aanduidingen voor brandveiligheid. In onze webshop Pictogrammen.nl is een uitgebreid assortiment van fotoluminiscerende artikelen voorhanden. De artikelen zijn meestal verkrijgbaar als sticker en kunststof bordje.

Bij de toepassing van glow in the dark moet zich altijd realiseren dat de stickers geen lamp zijn. Het nalichtende effect kan van kortere duur zijn dan nodig, en de sticker/het bordje wordt alleen opgeladen als er ook sprake is van licht. De tijd dat de sticker zichtbaar blijft varieert van een half uur tot twee uur, en is mede afhankelijk van de intensiteit van het opladen.

Toepassing                        Overval knop aanduiding

Technieken                        zeefdruk, stansen op vellen van 5 stuks

Materialen                        standaard glow in the dark vinyl klasse C