Home Rolwikkelingen

Rolwikkelingen, alles wat u moet weten

Voor de snelste en beste verwerking van stickers en etiketten op rol is het belangrijk vooraf goed te bepalen hoe de etiketten op de rol gewikkeld zijn. De rolwikkeling, of rolafwikkeling, krijgt vaak te weinig aandacht.

Rolwikkeling van stickers en etiketten op rol

Stickers en etiketten die op een rol geleverd worden kunnen op verschillende manieren worden opgewikkeld. De manier waarop wordt de rolwikkeling of rolafwikkeling genoemd. Voor de benaming van de diverse rolwikkelingen bestaat geen standaard. Elke drukker hanteert een eigen benaming en systeem, maar allemaal komen ze op hetzelfde neer.


Mogelijke rolafwikkelingen

Voor de rolwikkeling spelen 3 zaken mee:– worden de etiketten naar buiten of naar binnen gewikkeld

– is de stand van het etiket horizontaal of verticaal

– is de stand van de tekst liggend of staandSamen zijn er op deze manier 16 rolwikkelingen mogelijk:

Horizontaal: de stickers worden liggend over de breedte geleverd

 

Vertikaal: de stickers worden geleverd met de korte kant op rol

Automatische verwerking van etiketten

Vaak worden etiketten automatisch verwerkt op een etiketteermachine. De rolwikkeling is dan erg belanrijk. Zeker wanneer u het etiketteren op uw producten uitbesteedt, is het erg belangrijk de rolwikkeling vooraf met uw leverancier goed af te stemmen. In het ergste geval kan een verkeerde rolwikkeling betekenen dat de etiketten met de hand moeten worden geplakt, danwel onbruikbaar zijn. Bij transparante etiketten moet u extra oppassen, omdat deze extra eisen stellen aan het type sensor van de te gebruiken etiketteermachine.

Drukpersen hebben een bepaalde maximale drukbreedte. Daardoor kan het zijn dat bepaalde rolwikkeling niet mogelijk zijn. Ook kunnen bepaalde rolwikkelingen duurder uitpakken door extra materiaal verlies. Een goede etikettenleverancier let daar op.

Deskundig advies etiketten op rol

Mocht u toch nog met vragen zitten, dan kunt u deze stellen aan onze verkopers. Onze verkopers helpen u graag met vragen over stickers of etiketten. U kunt onze verkopers mailen via vragen@stickers.nl of bel ons op: 073 6422334 van maandag tot en met donderdag (9.00 – 12.30u en 13.00 – 16.30u) en op vrijdag (9.00 – 12.30 u en 13.00 – 14.30u).