Home Aanleveren

Aanleveren bestanden

Goede bestanden werken het snelst

Aanlever instructies

Onze prijzen zijn gebaseerd op aanlevering van volledig opgemaakte digitale bestanden. Wanneer wij goede bestanden ontvangen zijn er geen opmaakkosten. Indien u niet beschikt over een goed bestand kunnen wij dit voor u maken. Levert u ons zoveel mogelijk materiaal aan. Dit kunnen bestanden, teksten, logo’s of eerder gemaakte stickers zijn. Op basis van hetgeen u aanlevert maken wij voor u vooraf een offerte voor de kosten voor de opmaak.

Lijnwerk

Lijnwerk in 1 of meer kleuren dient te worden aangeleverd als vectorillustratie (lijntekening) met teksten omgezet naar lettercontouren/krommen. Zorg er voor dat alle kleuren in PMS staan en niet in CMYK. Zorgt u er ook voor dat gelijke kleuren gelijke benamingen worden gebruikt. (Bijvoorbeeld PMS131c en PMS131cvc niet in 1 bestand door elkaar gebruiken.)

Full colour

Full colour afbeeldingen dienen bij voorkeur een resolutie van 300dpi te hebben op 100% van het formaat. Voor groot formaat afdrukken in solvent print volstaat meestal 150 dpi of 75 dpi, afhankelijk van de gewenste beschouwingsafstand. Zorg er voor dat het bestand volledig in CMYK staat. Gebruik geen RGB bestanden, deze kunnen verstoringen in de kleuren geven. Onze voorkeurscompressie is TIFF.

Het liefst zien wij dat PMS kleuren als PMS kleuren gehandhaafd blijven, dus niet worden omgezet naar CMYK. Houdt u er rekening mee dat bij full colour drukwerk PMS kleuren worden gesimuleerd in CMYK en dus in veel gevallen zullen afwijken. Lang niet alle PMS kleuren zijn in CMYK haalbaar.

Niet alle druktechnieken zijn altijd geschikt voor het gebruik van afbeeldingen. Vraag naar de mogelijkheden bij het bespreken van de offerte of opdracht.

Tekenprogramma’s / DTP software

Stickers.nl maakt altijd gebruik van de laatste versie van Creative Cloud, en Adobe Acrobat en PitStop Pro.

Bij voorkeur bestanden aanleveren als een PDF met de juiste afmetingen (verkleinvak). Als de afbeelding tot aan de randen doorloopt, graag een afloop van 3 mm toevoegen om problemen bij het nasnijden te voorkomen.

Drukkersmarkeringen met uitzondering van snijlijnen zijn niet noodzakelijk.

Fonts / lettertypen

Wij maken o.a. gebruik van Adobe Fonts. Het aanleveren van een PDF is voldoende. Bij een open bestand, eps, een InDesign- of een Illustrator-bestand waarbij wij nog aanpassingen moeten

maken is het noodzakelijk om de gebruikte, of gewenste fonts mee te leveren. Om hierbij problemen met fonts zoveel mogelijk te voorkomen, en er geen tekstwijzigingen

meer nodig zijn heeft het onze voorkeur om teksten altijd om te zetten naar lettercontouren of krommen. Graag zoveel mogelijk het gebruikte lettertype te vermelden.

Gelieve geen bestanden aanleveren met postScript type 1 fonts. Dit lettertype wordt niet meer door Adobe ondersteund.

Variabele data printing VDP

Voor het drukken van variabele nummers, barcodes, QR-codes en afbeeldingen hebben wij een excelsheet nodig. Elke rij vormt daarbij een record. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u lezen in ons blog “variabele data drukken: eenvoudiger dan het lijkt.”

 

Vragen? Komt U er niet uit? Bel gewoon even. Wij helpen u graag!

Deskundig advies

Mocht u toch nog met vragen zitten, dan kunt u deze stellen aan onze verkopers. Onze verkopers helpen u graag met vragen over stickers of etiketten. U kunt onze verkopers mailen via vragen@stickers.nl of bel ons op: 073 6422334 van maandag tot en met donderdag (9.00 – 12.30u en 13.00 – 16.30u) en op vrijdag (9.00 – 12.30 u en 13.00 – 14.30u).