Home Zelfklevend papier stickers

Zelfklevend papier stickers

los, op vel, op rol? Wij maken het allemaal…

Ik wil graag een vrijblijvende offerte

Zelfklevend papier, Stickers.nl: maatwerk, dus alle soorten

Stickers.nl kan in principe alle soorten papieren stickers leveren, zowel los als op rol. Ook half diep gestanst op vellen is mogelijk, zowel in zeer kleine als in grote oplagen. Neem vandaag nog contact op met een van onze verkopers voor een goed advies. Om er zeker van te zijn dat het plakresultaat goed is kunnen wij vooraf modellen aanleveren van alle sorten zelfklevend papier die wij verkopen.

Het papier: gestreken, ongestreken, mat en glanzend

Als het om papier gaat wordt meestal de term gestreken of ongestreken gebruikt. Hiermee wordt de behandeling bedoeld die de toplaag van het papier heeft ondergaan. Een ongestreken papier heeft een ruw oppervlak en is meestal mat. Een gestreken papier is glad en geeft hierdoor een mooier drukresultaat. Het is wel iets duurder. Het is verkrijgbaar in mat, half-glanzend, glanzend (gesatineerd) en hoogglanzend. Stickers.nl gebruikt bijna altijd glanzend gestreken zelfklevend papier voor een mooi eindresultaat.

De dikte van het papier: gramsgewicht en het rugpapier: glassine of kraft

De dikte van papier wordt in de grafische industrie altijd aangegeven in gramsgewicht: het gewicht per vierkante meter. Een gramsgewicht van 80 gram is een gemiddelde dikte voor zelfklevend papier. Daaronder voelt het papier slapper aan en schijnt het meer door. Er boven voelt het papier stugger aan. Om doorschijnen te voorkomen bestaan er zelfklevende papiersoorten met een blauwe of zwarte lijmlaag. Deze schijnen niet door. Dergelijke papiersoorten worden opaak (opaque) genoemd.

Er bestaan twee basismaterialen voor het rugpapier (eng. backing, liner): glassine en kraft. Glassine rugpapier is dun en hard en wordt gebruikt voor etiketten op rol. Vaak heeft het een lichtgele of lichtblauwe kleur. Kraft rugpapier wordt gebruikt voor losse stickers. Kraft rugpapier blijft mooi vlak liggen, glassine krult op. Soms komen we in de markt lossen stickers tegen met glassine backing. Het gaat dan altijd om stickers van de rol die zijn losgeknipt (eng. sheeten) naar enkele stuks.

De lijmlaag: van ultra afneembaar tot supertack

Ook de lijmlaag van zelfklevend papier kan worden gevarieerd. Er bestaan ultra afneembare, afneembare, permanent en extra permanent (supertack) lijmsoorten. Niet alle lijmen hechten even goed op elke ondergrond. Voor de meeste ondergronden volstaat een permanente lijmlaag, maar deze laat meestal plakresten achter. Met name kunststoffen zoals polypropyleen en polyethyleen zijn lastig en geven alleen met een extra permanent lijmlaag een goede hechting. Afneembare lijmlagen hebben een beperkt inzetgebied. Vooraf even testen dus!

Voor speciale doeleinden bestaan er speciale lijmen. Zo is er een lijm voor het plakken op rubber banden en voor het beplakken van diepgevroren producten. Het is belangrijk vooraf exact aan te geven voor welke doeleind de sticker wordt ingezet.

Tijd voor een eerlijk advies?

Bel meteen een van de specialisten van Stickers.nl voor een persoonlijk en eerlijk advies: 073 642 23 34. Geen tijd? Vraag een vrijblijvende offerte.

Offerte stickers polyester

Stickers papier: Veel materiaalsoorten op voorraad

Zelfklevend papier van Stickers.nl biedt u ongekend veel mogelijkheden en laat u genieten van diverse voordelen:

  • Ideaal voor het bestickeren en etiketteren van verpakkingen en (wegwerp-) producten
  • Het wordt goedkoop geproduceerd
  • Glanzend gestreken zelfklevend papier voor een mooi eindresultaat of mat papier
  • Zowel los als op rol verkrijgbaar
  • Kleine en grote oplagen
  • lijmlaag: ultra afneembaar, afneembaar, permanent, extra permanent, diepvries
  • In verschillende kleuren verkrijgbaar: wit, fluor/neon kleuren, mat zilver, mat goud
  • specialiteiten: opaak (niet doorschijnend), ingestanst zodat de sticker scheurt bij verwijderen, voedselveilig

 

Probeer onze kwaliteit eerst uit, vraag gratis samples aan.