Home Stickers met Warmtegevoelige inkten

Warmtegevoelige inkten

Verras met uw boodschap..

Ik wil graag een vrijblijvende offerte

Stickers met warmtegevoelige inkten

In zeefdruk is het mogelijk warmtegevoelige inkten te drukken die bij een bepaalde temperatuur transparant worden. Deze inkten worden ook wel thermochrome of temperatuurgevoelige inkten genoemd. Het verwarmen van de sticker kan gebeuren door er over heen te wrijven, door de ondergrond waar de sticker op zit te verwarmen, of door er een warme vloeistof over te laten lopen. Wanneer de inkt weer afkoelt verandert de transparante laag weer naar haar oorspronkelijke kleur. Vanwege de opdruk in zeefdruk van de warmte gevoelige laag minimum aantal stickers 250 stuks.

Toepassingen warmtegevoelige inkten

Het meest worden temperatuurgevoelige stickers gebruikt voor in het toilet, ook wel PLASSTICKERS genoemd. Men kan richten en bij treffers verschijnt een boodschap op de plas-sticker. De omslagtemperatuur is hier 27 graden.  Andere mogelijkheden zijn stickers op een koffiemok. De sticker verkleurt als de koffie warm is. Dat komt omdat de zwarte inkt transparant wordt en de rode ondergrond zichtbaar wordt. Ook kan de warmtegevoelige inkt worden gedrukt op een transparante sticker die op drukwerk geplakt wordt, en daarbij een tekst bedekt. Wrijf je er over, dan ontstaat wrijvingswarmte en de boodschap er onder verschijnt. Leuk om een nieuwe bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen!

De warmtegevoelige inkten die Stickers.nl levert kunnen alleen als gadget of gimmick gebruikt worden. Voor serieuze toepassingen, zoald het meten van een lichaamstemperatuur, is deze niet geschikt! Ook voor toepassingen zoals het aangeven van de temperatuur van het water in een baby-badje, is zij niet geschikt.

Kleuren warmtegevoelige inkten

Standaard hebben wij een zwarte inkt op voorraad. Over het algemeen wordt de inkt ingezet om een afdruk af te dekken, echter de warmtegevoelige inkten dekken niet 100% af. De dekkingsgraad is daarom erg afhankelijk van het contrast met het plaatje er onder. Naast zwart is de inkt ook verkrijgbaar in andere kleuren (onder andere rood en groen), echter onze ervaring heeft uitgewezen dat deze helemaal niet dekken vandaar dat wij deze niet aanbieden.

Omslag temperatuur

Onze inkten worden standaard bij ongeveer 27 graden Celsius transparant. De omslagtemperatuur is zeker niet nauwkeurig, dus houd rekening met plus of min 3 graden. In de buurt van de 27 graden Celcius wordt de inkt steeds transparanter en op een gegeven moment helemaal transparant. De door ons gebruikte inkt leent zich nadrukkelijk alleen als ‘gimmick’ en is niet bruikbaar voor kritische toepassingen, zoals het meten van de temperatuur van badwater of het meten van de lichaamstemperatuur. Er zijn andere omslagtemperaturen verkrijgbaar, maar deze hebben een behoorlijke minimale afname en hebben een lange levertijd.

Niet geschikt voor medische en kritische doeleinden

De warmtegevoelige inkten die Stickers.nl levert kunnen alleen als gadget of gimmick gebruikt worden. Voor serieuze toepassingen, zoald het meten van een lichaamstemperatuur, is deze niet geschikt! Ook voor toepassingen zoals het aangeven van de temperatuur van het water in een baby-badje, is zij niet geschikt. Vooraf dient u altijd aan te geven voor welke toepassing u de sticker gaat inzetten.

Tijd voor een eerlijk advies?

Bel meteen een van de specialisten van Stickers.nl voor een persoonlijk en eerlijk advies: 073 642 23 34. Geen tijd? Vraag een vrijblijvende offerte.

Offerte stickers algemeen

Kenmerken warmte gevoelige inkten

De warmtegevoelige inkten van Stickers.nl bieden u talloze opties en voordelen:

  • Bij het bereiken van een bepaalde temperatuur wordt de inkt transparant
  • Ideaal voor het afdekken van een afdruk
  • Verkrijgbaar in standaardkleur zwart
  • Het leent zich uitsluitend als gimmick
  • Scherp geprijsd
  • Vanaf 250 stuks