Home Vloerstickers: 5 nuttige tips

5 Tips om langer uw vloerstickers goed te houden

Vloerstickers 5 nuttige tips

Vloerstickers vallen op, maar de levensduur is beperkt en hangt sterk af van de gebruiksintensiteit. Een met zorg geplakte vloersticker gaat langer mee.
Stickers.nl geeft u 5 handige tips… (Vergeet niet onze algemene pagina over vloerstickers te bekijken.)
 1. Plak niet op voegen of naden maar een stukje er over heen
  • De randen van een vloersticker zijn kwetsbaar. Door een vloersticker precies op een tegelvoeg of vloernaad te plakken kan de rand sneller beschadigd raken. Plak de sticker niet precies waar een naad loopt, maar plak deze er 3 tot 5 centimeter over heen
 2. Plak een vloersticker uit de loop
  • De levensduur van een vloersticker is erg afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Een strategische keuze van de plaats waar u de vloerstickers plakt kan de levensduur erg verhogen. Plaats de sticker bijvoorbeeld niet in de loop. Plak de sticker niet voor een deur maar als het kan er naast.
 3. Gebruik geen scherpe hoeken of punten in de contour
  • Vloerstickers kunnen prachtig in elke gewenste vorm contour gesneden worden. Vermijd echter scherpe punten of smalle uitstulpingen. Op dergelijke plaatsen heeft de sticker minder houvast en is deze dus extra kwetsbaar. Gebruik afgeronde hoeken in plaats van scherpe hoeken.
 4. Verwijder vloerstickers op tijd
  • Vloerstickers waarvan het laminaat versleten is kunnen glad worden, zeker wanneer ze nat zijn. Vloerstickers waarvan de randen los komen leveren direct struikel gevaar op . Verwijder vloerstickers op tijd om ongelukken te voorkomen.
 5. Let op de ondergrond
  • Vloerstickers kunnen in extreme gevallen de ondergrond beschadigen. Wees vooral voorzichtig bij gelakte betonvloeren en geverniste houtvloeren. Wanneer de verf niet goed hecht kan de sticker de lak meetrekken. Wanneer een vloersticker lange tijd zit kan de vloer er omheen verkleuren ten opzichte van de vloer onder de sticker. Dit heeft een kleurverschil als gevolg nadat de sticker is verwijderd. De vloersticker zelf kan de vloer overigens niet direct verkleuren.
  • Op vloeren die in de (boen)was gezet zijn hechten vloerstickers slecht. Dergelijke vloeren zijn niet geschikt voor het inzetten van vloerstickers. De randen van de vloersticker kunnen snel loslaten, en moeten dan direct worden verwijderd.

Meer weten over vloerstickers?

Bezoek onze pagina over vloerstickers waarop u meer informatie vindt over de verschillende soorten vloerstickers die wij leveren. Ook kunt u modellen en een offerte aanvragen. Op onze pagina met plakinstructies voor vloerstickers vindt u een video instructie hoe u vloerstickers opplakt en een handleiding met plaatjes.

Heeft u een onderwerp waar u graag wat meer over zou willen weten? Mail dan naar blog@stickers.nl en wij gaan de vraag zo goed mogelijk beantwoorden.