Home Sticker: Machinelabel

Machinelabel met embossing en uitgespaarde lijm

Machinelabel Terex / Genie Nederland

Genie is een onderdeel van Terex (lees meer), een van de grootste fabrikanten van hijs- en liftsystemen ter wereld. De kranen worden vaak verhuurd en na een aantal jaren worden ze door Terex/ Genie weer geheel gerefurbished, gespoten en voorzien van nieuwe stickers.

Machinesticker voor het bedieningspaneel van een schaar hefplateau. De labels zijn vervaardigd van van zeer duurzaam polyester kunststof met fijne korrelstructuur. De tiptoetsen hebben door het toepassen van embossing een bolle vorm gekregen. Het venster en een aantal LED vensters zijn glashelder gemaakt, door aan de voorzijde een transparante lak te drukken. Daardoor zijn de LED’s en displays duidelijker te zien.

De achterzijde van het label  is voorzien van een aangebrachte, uitgespaarde belijming. Door de lijm uit te sparen waar de onderliggende tiptoetsen zich bevinden, blijven deze niet aan het label plakken. Tot slot zijn de machinelabels digitaal in vorm gestanst. Gezien de geringe oplage wordt zo bespaard op stansmeskosten.

Toepassing                        bedieningspaneel van een Genie hefplateau

Technieken                        zeefdruk met conventionele en UV-inkt in 5 drukgangen

Embossing op verwarmde degel, digitaal stansen

Materialen                        Autotype F280 polyester

3M 467MP aangebrachte lijmlaag met uitsparingen