Home Sticker met verwijderlipje

Een extra lipje dat niet plakt.

Sticker met verwijderlipje

Heel vaak leveren wij stickers die gemakkelijk verwijderd moeten kunnen worden.

 

Afhankelijk van de ondergrond en de vraag of er al dan niet sprake mag zijn van een lijmlaag, wordt het juiste materiaal gekozen. Meestal is het nodig eerst meerdere materialen te testen. In dit voorbeeld gaat het om een sticker met lijmlaag die voor het in gebruik nemen van het product moet worden verwijderd. Om het verwijderen te vergemakkelijken is de sticker voorzien van een lipje dat niet plakt.

Zo werkt het lipje om de sticker te verwijderen

Een simpel maar doeltreffend truucje: het rugpapier is voorzien van een sneetje op een specifieke plaats:

 

Wij noemen dit een plaatselijke rugslit. Het rugpapier kan nu verwijderd worden terwijl er nog een stukje rugpapier bij het lipje overblijft:

 

Wanneer de sticker opgeplakt wordt plakt het lipje niet mee omdat er nog papier achter zit. Het verwijderen kan nu eenvoudig plaats vinden.

De productie van een dergelijk lipje vraagt wel om een extra handeling voor het aanbrengen van het sneetje. Deze handeling gebeurt meestal met meerdere exemplaren tegelijk. Let er op dat het lipje niet te klein is: het stukje rugpapier heeft dan te weinig houvast en het is mogelijk dat het dan gemakkelijk loslaat.

Andere methode voor een afhaal lipje in stickers

Een andere methode is om het lipje extra lang te maken en bij het opplakken dubbel te vouwen. Dit vraagt echter een extra handeling bij het opplakken. Bovendien gaat het dubbelvouwen bijna altijd scheef en ziet het eindresultaat er dus vaak minder netjes uit.

Overzicht van deze sticker

Toepassing                        tijdelijk afdekken of bescherming

Hoofd kenmerken           sticker met lipje voor het verwijderen

Technieken                        zeefdruk, plaatselijk rugslitten, stansen

Materialen                        wit zelfklevend vinyl ultra afneembaar

Meer informatie

Nog meer informatie over stickers gedrukt in zeefdruk.