Home Blog: Verwijder een vloersticker op tijd!

Verwijder een vloersticker op tijd

Verwijder een vloersticker op tijd!

Vloerstickers, je komt ze momenteel overal tegen,

in de strijd tegen de verspreiding van het corona virus. Winkels liggen er vol mee. De materialen zijn in heel Europa zo’n beetje uitverkocht. Ook wij van stickers.nl hebben er heel wat geproduceerd de afgelopen tijd. In onze gebruikelijke kwaliteit, met dik anti-slip laminaat dat een officieel R-certifcaat heeft (de R staat voor de mate van weerstand die de sticker geeft).

Klachten over vloerstickers

Met alle haast en de vele nieuwe aanbieders zien we de bui al hangen: klachten. Stickers die veel te vroeg los laten, stickers die verwijderd worden en de verf meetrekken, stickers die buiten gebruikt worden maar nog geen dag blijven zitten, stickers zonder gecertificeerd laminaat of helemaal geen laminaat. Wij hebben het allemaal al gezien. Want vloerstickers zijn niet altijd voor elke ondergrond geschikt. Per toepassing is er een speciale lijmlaag nodig. En soms kun je beter maar helemaal geen vloersticker plakken.

Bij stickers.nl zijn wij daar zo bang voor dat wij momenteel elke vloersticker op Pictogrammen.nl voorzien van een sticker met vloersticker plakinstructie pagina en disclaimer. Want een buitensticker, met zijn zeer agressieve lijmlaag, moet je alleen buiten gebruiken. Op stoeptegels die tegen een stootje kunnen.

Wanneer moet je een vloersticker verwijderen?

Dit zijn de redenen waarom je een vloersticker altijd op tijd moet verwijderen:

  • Als een sticker los laat aan de randen is het beter deze te vervangen. Veiligheid boven alles, uw klant kan er over struikelen en dan bent u aansprakelijk wegens nalatigheid. U had de vloersticker immers direct moeten verwijderen.
  • Als de toplaag van de vloersticker versleten is, is ook de anti slip werking weg. Om uitglijden te voorkomen kunt u de sticker beter verwijderen. U kunt een schadeclaim verwachten als u dat niet doet.
  • Laat een sticker nooit langer dan 3 maanden zitten. De lijmlaag is doorgaans niet permanent, maar wordt na verloop van tijd steeds permanenter. Lijmresten en beschadigingen aan de vloer kunnen dan het gevolg zijn.
  • De plaats waar de vloersticker zat kan nog lang zichtbaar blijven. De vloersticker voorkomt slijtage van de vloer, terwijl rond de vloerstickers de vloer wel slijt.

Wij hopen er maar het beste van voor onze collega’s…