Home Unieke stadsgezichten van Tokyo, gemaakt van stickertjes!

Creatief met stickers

Unieke stadsgezichten van Tokyo, gemaakt van stickertjes!

De neonlichten van Tokyo komen ondertussen vaak voor in artistieke werken van kunstenaars.

 

Yukino Ohmura kwam echter met een prachtige en innovatieve manier om stadsgezichten te laten zien. Haar werken zijn gemaakt met behulp van duizenden gekleurde stickertjes, die gekocht kunnen worden bij elke kantoorboekhandel.

Zelf vindt Ohmura nachtscènes in de kunst de mooiste werken, maar haar professor aan de kunstacademie vertelde haar dat deze scènes vaak als saai worden gezien. Omdat iedereen de kleine stickertjes wel eens gebruikt of gezien heeft denkt Ohmura dat haar gestickerde nachtlandschappen de kunst meer toegankelijk maken. In haar eigen woorden geeft ze aan de naar verluid ‘saaie’ stadsgezichten een nieuwe twist te kunnen geven met de stickers.

De scenes die op haar kunstwerken te zien zijn zullen zeer herkenbaar zijn voor iedereen die wel eens in Tokyo is geweest. Bovendien geeft het gebruik van stickers een heel vertrouwd gevoel. In Japan worden de stickertjes ook door bijna iedereen op de lagere school gebruikt.

Het is een interessant contrast: stadsgezichten met zo veel glamour te gemaakt van heel goedkoop materiaal.

Zie voor meer inspiratie: bron: https://www.spoon-tamago.com/theverge.com

Zelf aan de slag met opvallend gekleurde stickers 😉 ? Kijk op onze site fluoretiketten.com!

Heeft u een interessant artikel gelezen over stickers dat u met ponz wilt delen, of heeft u een onderwerp waar u graag wat meer over zou willen weten? Mail dan naar blog@stickers.nl en wij gaan de vraag zo goed mogelijk beantwoorden.