Home Keuringsstickers: let op de kwaliteit!

Bestel de juiste stickers voor u!

Waar moet u op letten wanneer u keuringsstickers online bestelt?

Een keuringssticker plakken is het sluitstuk van elke keuring. De functie is niet alleen het aangeven wanneer de volgende keuring dient plaats te vinden, maar het fungeert ook als officieel zegel om aan te geven dat er een keuring is uitgevoerd.

 

 

Het keuren van apparatuur wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor (preventief) periodiek onderhoud, maar ook binnen de arbo wetgeving. Daar fungeert de keuring als “geschikt voor gebruik” controle. Voor het officieel keuren van apparatuur is een opleiding en goede boekhouding vereist. Het is een serieuze zaak.

Waar u op moet letten

Toenemend gebruik van keuringsstickers stuwt ook de vraag er naar. Dat betekent dat er inmiddels veel  bedrijven geprinte stickers aanbieden op internet. Besparen op keuringsstickers kan vervelende gevolgen hebben en ondermijnt het belang van de keuring. Waar moet u op letten wanneer u keuringsstickers online bestelt?

Het basismateriaal van de keuringssticker

Afhankelijk van het gebruik kunnen meerdere materialen worden ingezet. Kunststoffen hebben als voordeel dat ze tegen water kunnen en meestal gemakkelijk in één stuk verwijderbaar zijn bij de volgende keuring. Papier valt als materiaal direct af: het is niet watervast en lastig te verwijderen omdat het scheurt. Materialen zoals PP en PE zijn niet geschikt voor gebruik buiten. Vinyl is dan een betere keuze, evenals sommige polyesters. Worden de stickers alleen binnen gebruikt, dan is PP of polyester een prima alternatief voor vinyl.

De opdruk van de keuringsstickers

Niet alle druktechnieken zijn veegvast en weersbestendig. Dit kan deels worden opgelost door een vernis of laminaat, maar om de prijs te drukken wordt dit niet altijd aangeboden. Druktechnieken waar een vernis uitkomst biedt zijn offset, boekdruk en flexo. Deze technieken zijn echter niet kleurecht en ook niet benzinevast. Keuringsstickers geprint met (eco-)solvent inkten zijn alleen krasvast en weersbestendig als ze gelamineerd zijn, maar ze zijn nooit benzinevast of chemicaliën bestendig. Zeefdruk en UV inkjet zijn zowel krasvast, benzinevast als kleurecht. Zeefdruk is van alle druktechnieken de duurzaamste.

De leverwijze en uitvoering

Los, op vellen/stroken en op de rol, het kan allemaal. Het voordeel van losse stickers is dat de datum met een paar tegelijk ingeknipt kan worden. Het nadeel is dat ze al gauw rondslingeren. Wat dat betreft zijn keuringsstickers op rollen of stroken weer handiger.

Krijgt U krasvaste, slijtvaste en weersbestendig keuringsstickers?

Bijna alle sites op internet bieden ongelamineerde geprinte vinylstickers aan die niet krasvast, niet benzinevast en ook niet langer dan 1 jaar weersbestendig zijn. Aan de randen kunnen deze stickers gaan loslaten, door spanningen in het materiaal als gevolg van de gebruikte printerinkten. Wanneer de opdruk full colour is, is bijna altijd sprake van dergelijke (eco)solvent geprinte stickers. Goedkoop kan dan duurkoop blijken. Let dus altijd goed op wat er precies wordt aangeboden. Als dat niet duidelijk is, vraag er dan naar en vraag ook welke garanties geboden worden.

Waarom keuringsstickers bestellen bij Stickers.nl?

Stickers.nl biedt alleen duurzame keuringsstickers aan, uitgevoerd in zeefdruk, eco solvent print of UV inkjet. Voor bepaalde toepassingen kan maatwerk noodzakelijk zijn. Voor standaard keuringsstickers verwijzen wij naar onze webshop keuringssticker.com. Daar leveren wij keuringsstickers uitgevoerd in zeefdruk (strook 5 stuks) en UV Inkjet (op rollen 250 stuks) direct uit voorraad. Ook is het mogelijk online uw eigen keuringssticker met met tekst te maken, uitgevoerd in 1 kleur zeefdruk.

Vragen? Stel ze aan ons…

Stickers.nl geeft altijd eerlijk advies. Mail of bel 073 642 23 34. Onze adviseurs geven u direct antwoord.

Heeft u een onderwerp waar u graag wat meer over zou willen weten? Mail dan naar blog@stickers.nl en wij gaan de vraag zo goed mogelijk beantwoorden.