Home Schadevergoeding eis na glijpartij: Pas op met vloerstickers

Schadevergoeding eis na glijpartij: Pas op met vloerstickers

Vandaag in NU.nl: Duitser eist schadevergoeding van miljoenen na glijpartij bij hotel

Een Duitser eist miljoenen euro van een hotel in Berlijn omdat hij door gladheid voor de deur van het pand een val maakte en een been brak. Door de val en de medische gevolgen hiervan miste hij een zakelijke afspraak waardoor hij naar eigen zeggen veel geld verloor..  nu.nl/reizen

 

Pas op met vloerstickers voor uitglijden!

In Nederland zijn er al rechtszaken om schadevergoeding geweest van mensen die zijn uitgegleden over vloerstickers en vervolgens niet meer konden werken.

Vloerstickers worden steeds meer gebruikt voor promotie doeleinden. Er zijn vloerstickers voor binnen- en buitengebruik. Voor op gladde ondergronden en voor op tapijt. Het belangrijkste onderdeel van de vloersticker naast de boodschap is de stroeve antislip bovenkant die ervoor zorgt dat klanten niet uitglijden. De antislip laag kan gedrukt worden of door middel van een laminaat worden aangebracht over de bedrukte ondergrond heen. Wij komen steeds vaker tegen dat vloerstickerleveranciers laminaten gebruiken die eigenlijk niet als anti-slip laminaat bedoeld zijn. Gedrukte laminaten zijn gevaarlijk omdat de laagdikte en de slijtvastheid kunnen varieren. Gedrukte laminaten zijn alleen geschikt voor zeer kort gebruik. Wanneer ze toch toch blijven liggen kunnen mensen uitglijden.

De anti-slip laminaten van Stickers.nl zijn gecertificeerd voor veiligheid en gaan meerdere maanden mee, afhankelijk van de intensiteit van gebruiks. Wij geven de verwachte levensduur vooraf aan. Controleer altijd uw vloerstickers op slijtage aan de anti-slip laag en andere beschadigingen. Wanneer u deze ziet, verwijder de sticker dan op tijd.

Vraag al uw leveranciers altijd wat voor soort laminaat gebruikt wordt en of deze gecertificeerd is. Het gaat om de veiligheid van uw bezoekers en medewerkers!