Stickers LedUV print techniek


foto Large format LedUV printerKenmerkend voor onze LedUV printers is het gebruik van witte inkt. Dit biedt veel voordelen voor transparante stickers en speciale materialen. Het wit kan onder of achter de CMYK afbeelding gezet worden. Het kleurbereik is echter minder dan die van Eco solvent prints.

Hoge resolutie full colour print met mooi dekkend wit

Ideaal voor transparante en niet-witte materialen

Veel pvc vrije en speciale materialen

Minder energie verbruik, Greenguard Gold inkten

In elke vorm, van groot tot klein, van 1 tot heel veel

Prijs LED UV print aanvragen

Toepassingen LedUV print voor stickers

afbeelding transparante sticker met dekwitOveral worden full colour stickers ingezet, in winkels, openbare gebouwen en bij bedrijven. Voor het full colour printen van stickers bestaan vele technieken, elk met hun eigen specifieke voordelen en toepassingen. Led UV print is prima geschikt voor het printen van wit. Stickers.nl past de techniek derhalve voornamelijk toe op transparante en gekleurde materialen waarbij wit noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een raamsticker met witte tekst, of een witte afdruk op zwart materiaal. Door het wit onder de kleuren te zetten kunnen er ook full colour afbeeldingen op donkere materialen gedrukt worden. Daarnaast hecht de inkt goed op pvc-vrije materialen, die vaak hechtingsproblemen geven bij andere druktechieken. Al met al heeft deze techniek zeer specifieke toepassingen, die niet altijd even eenvoudig zijn uit te leggen. Voor ons als vakmensen zijn deze printers een goede, maar heel specifieke aanvulling op ons leveringsprogramma. 

sticker_modellenGratis modellen

Wij laten onze kwaliteit graag zien. Bovendien zorgen proefmodellen voor extra zekerheid. Bel 073 642 23 34 en ze worden verstuurd. Kunnen we u meteen een goed advies geven voor uw specifieke toepassing. Deze techniek is niet de gemakkelijkste om tot het juiste eindresultaat te komen, maar samen komen we er vast wel uit...

 

Klik op een van de tabbladen FAQ - kenmerken - alternatieven  voor meer informatie.

 

 

 

Milieu

LedUV printers gebruiken minder energie dan de meeste digitale groot formaat print technieken. Ze bieden nog meer milieuvoordelen, hoewel volgens ons de totale verbeterde impact op het milieu door andere aanbieders en de machinefabrikanten wordt overdreven.

Energie verbruik

Voor een goede hechting moet bij de meeste inkjet technieken het materiaal worden voorverwarmd. Bij LedUV is dit met 25 graden erg laag, bij eco solvent 35 graden en bij latex printers 80 graden of meer (!). Bovendien gebruiken LedUV lampen minder energie dan standaard UV lampen en bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals kwik. Tot slot hoeven materialen in veel gevallen geen hechtlaag te hebben voor een goede hechting van de inkt. Een dergelijke hechtlaag kost bij de vervaardiging van het basismateriaal veel energie om te drogen. Voor latex inkten is altijd een hechtlaag nodig als sprake is van een te printen kunststof! Voor Eco Solvent inkten is een dergelijke laag in het geval van pvc niet nodig.

Duurzame materialen

LedUV is zeer geschikt geschikt voor het printen van zowel pvc-houdende als pvc-vrije kunststoffen. Dit maakt deze printers inzetbaar voor het verwerken van een brede range aan materialen. De keuze voor LedUV print is echter niet altijd vanzelfsprekend. Stickers heeft ook andere druktechnieken in huis die uitstekend geschikt zijn voor materialen met een lagere milieu impact. LedUV blijft een echte niche printer. 

Duurzaamheid inkten

De inkten die wij gebruiken zijn voorzien van een Green Guard Gold certificering. Dit betekent dat als de inkten goed gedroogd zijn, ze geen gevaarlijke gassen en geuren meer uitstoten. Prints van dit type zijn derhalve goed geschikt  voor gebruik in scholen, openbare gebouwen en bedrijven. De inkten bevatten bijna geen solventen en ook geen nikkel, maar zijn erg chemisch van aard. Omgang met niet gedroogde inkt dient uitermate zorgvuldig te gebeuren, en ook de afvoer van restinkten en de inktverpakkingen dient volgens de milieuregels plaats te vinden. Stickers.nl doet dat goed en is niet voor niets ISO-14001 gecertificeerd. Green Guard Gold certificering zegt overigens niets over de milieuvriendelijkheid van de gebruikte inkten, hoewel de naam dat volgens ons wel suggereert...

Home