Rolwikkeling van stickers en etiketten op rol

 

Stickers en etiketten die op een rol geleverd worden kunnen op verschillende manieren worden opgewikkeld. De manier waarop wordt de rolwikkeling of rolafwikkeling genoemd. Voor de benaming van de diverse rolwikkelingen bestaat geen standaard. Elke drukker hanteert een eigen benaming en systeem, maar allemaal komen ze op hetzelfde neer.

 

Mogelijke rolafwikkelingen

Voor de rolwikkeling spelen 3 zaken mee:

 

1. worden de etiketten naar buiten of naar binnen gewikkeld

2. is de stand van het etiket horizontaal of verticaal

3. is de stand van de tekst liggend of staand

 

Samen zijn er op deze manier 16 rolwikkelingen mogelijk:

 

rolwikkeling_horizontaal

rolwikkeling verticaal

 

Automatische verwerking van etiketten

Vaak worden etiktten automatisch verwerkt op een etiketteermachine. De rolwikkeling is dan erg belanrijk. Zeker wanneer u het etiketteren op uw producten uitbesteedt, is het erg belangrijk de rolwikkeling vooraf met uw leverancier vooraf goed af te stemmen. In het ergste geval kan een verkeerde rolwikkeling betekenen dat de etiketten met de hand moeten worden geplakt, danwel onbruikbaar zijn. Bij transparante etiketten moet u extra oppassen, omdat deze extra eisen stellen aan het type sensor van de te gebruiken etiketteermachine.

Drukpersen hebben een bepaalde maximale drukbreedte. Daardoor kan het zijn dat bepaalde rolwikkeling niet mogelijk zijn. Ook kunnen bepaalde rolwikkelingen duurder uitpakken door extra materiaal verlies. Een goede etikettenleverancier let daar op.

 

Deskundig advies etiketten op rol

Mocht u toch nog met vragen zitten, dan kunt u deze stellen aan onze verkopers. Onze verkopers helpen u graag met vragen over stickers of etiketten. U kunt onze verkopers mailen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel ons op: 073 6422334 van maandag tot en met donderdag (9.00 – 12.30u en 13.00 – 16.30u) en op vrijdag (9.00 – 12.30 u en 13.00 – 14.30u).

 

Direct contact opnemen