Aanlever instructies

 

aanleverspecificatiesOnze prijzen zijn gebaseerd op aanlevering van volledig opgemaakte digitale bestanden. Wanneer wij goede bestanden ontvangen zijn er geen opmaakkosten. Indien u niet beschikt over een goed bestand kunnen wij dit voor u maken. Levert u ons zoveel mogelijk materiaal aan. Dit kunnen bestanden, teksten, logo's of eerder gemaakte stickers zijn. Op basis van hetgeen u aanlevert maken wij voor u vooraf een offerte voor de kosten voor de opmaak.

   

Lijnwerk

Lijnwerk in 1 of meer kleuren dient te worden aangeleverd als vectorillustratie (lijntekening) met teksten omgezet naar lettercontouren/krommen. Zorg er voor dat alle kleuren in PMS staan en niet in CMYK. Zorgt u er ook voor dat gelijke kleuren gelijke benamingen worden gebruikt. (Bijvoorbeeld PMS131c en PMS131cvc niet in 1 bestand door elkaar gebruiken.)

 

Full colour

Full colour afbeeldingen dienen bij voorkeur een resolutie van 300dpi te hebben op 100% van het formaat. Voor groot formaat afdrukken in solvent print volstaat meestal 150 dpi of 75 dpi, afhankelijk van de gewenste beschouwingsafstand. Zorg er voor dat het bestand volledig in CMYK staat. Gebruik geen RGB bestanden, deze kunnen verstoringen in de kleuren geven. Onze voorkeurscompressie is TIFF.

Het liefst zien wij dat PMS kleuren als PMS kleuren gehandhaafd blijven, dus niet worden omgezet naar CMYK. Houdt u er rekening mee dat bij full colour drukwerk PMS kleuren worden gesimuleerd in CMYK en dus in veel gevallen zullen afwijken. Lang niet alle PMS kleuren zijn in CMYK haalbaar. 

 

Niet alle druktechnieken zijn altijd geschikt voor het gebruik van afbeeldingen. Vraag naar de mogelijkheden bij het bespreken van de offerte of opdracht.

 

Tekenprogramma's / DTP software

Stickers.nl maakt bij voorkeur gebruik van de volgende software:

 

Lijnwerk/ vectorillustraties:                        

Adobe Illustrator CC of lager

 

CorelDraw bestanden svp opslaan als PDF

   

Afbeeldingen:

Adobe Photoshop CC of lager

   

Opmaak:

Adobe Indesign CC of lager

 

 

Teksten Word

 

Lagere versies zijn natuurlijk ook prima.

 

Het is mogelijk aan te leveren in Quark Xpress 6 of 7,  maar liever hebben wij dan een PDF of EPS met teksten omgezet naar krommen (vectoren). Als het om alleen tekst gaat zonder afbeeldingen / logo's, volstaat ook een Word document.

 

Fonts / lettertypen

Voor de Fonts beschikken wij over Adobe FontFolio 8. Om problemen met fonts zoveel mogelijk te voorkomen, heeft het onze voorkeur om teksten altijd om te zetten naar lettercontouren of krommen. Graag zo veel mogelijk het gebruikte lettertype vermelden.


Variabele data printing VDP

Voor het drukken van variabele nummers, barcodes, QR-codes en afbeeldingen hebben wij een excelsheet nodig. Elke rij vormt daarbij een record. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u lezen in ons blog "variabele data drukken: eenvoudiger dan het lijkt."