Uw ISO 14001 gecertificeerde sticker drukkerij

ISO14001 logoStickers.nl heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Met onze ISO14001:2015 certificering sluiten wij naadloos aan op bedrijven die ISO14001 van hun klanten eisen. Maar veel meer dan dat laat het zien dat wij een serieuze en betrouwbare partij zijn om mee samen te werken. En dat vinden wij belangrijk! Met de ISO norm verbeteren wij elk jaar onze impact op het milieu, stap voor stap. Hier vindt u ons ISO14001 certificaat. (Stickers.nl is een handelsnaam van Bieling Zeefdruk BV.)

 

Reductie CO2 uitstoot

Om de uitstoot van CO2 bij het drukken van stickers zoveel mogelijk te reduceren, heeft Stickers.nl de volgende maatregelen genomen:

- Inkoop van 100% groene stroom (op dit moment uit Spanje en Portugal)

- LED UV verlichting

- electrisch vervoer met onze electrische bestelbus

- CO2 neutrale copiers voor de kantoren en productie printers

- werknemers wonen dicht bij het werk en komen op de fiets 

 

Opslaan en afvoeren van drukinkten en chemicaliën

Onze drukinkten worden conform de wet- en regelgeving opgeslagen. Afgewerkte drukinkten en ander chemisch afval worden netjes conform de eural codes gescheiden en door erkende bedrijven afgevoerd.

Teneinde een zeer hoogwaardig drukresultaat te behalen in de zeefdruk maken wij nog altijd gebruik van films. De chemicalien die daarbij vrijkomen worden strikt opgeslagen en afgevoerd naar een op dat gebied erkend afvalverwerkingsbedrijf. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar het vervangen van de films door een digitaal systeem, zodat chemicalien in de zeer nabije toekomst niet meer nodig zullen zijn. Hoewel dit in de offset al heel lang gewoongoed is, is dit in de hoge kwaliteit zeefdruk een stuk lastiger. Stickers.nl wil met een digitaal systeem niet inboeten aan kwaliteit. De keuze aan hoge kwaliteit digitale drukvorm vervaardigings machines is in de zeefdruk is zeer beperkt. Dit komt door de kleine nichemarkt die zeefdruk nu eenmaal is. De kosten voor een betrouwbaar systeem met hoge dpi’s zijn erg hoog. 

 

Scheiding van afvalstromen

Onze afvalstromen worden gescheiden in glassine rugpapier, papier/karton, plastic, chemisch afval en restafval.  Verpakkingen en verpakkingsmaterialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Zo worden de plastic doppen voor het verpakken van rollen teruggestuurd naar een van onze leveranciers voor hergebruik. Ook het glassine rugpapier, dat niet bij het papierafval mag, gaat deels terug naar de leverancier voor recycling. 

 

Controle afvalwater

Ons afvalwater op de zeefdruklocatie wordt tweejaarlijks gecontroleerd door erkende instanties. De resultaten worden gecommuniceerd met de overheid.