Algemeen

 

Kleurstandaarden: Pantone Matching System (PMS) en RAL

Wat zou het geweldig zijn wanneer elke drukker exact de kleur drukt die u in uw hoofd voor ogen heeft. Helaas is gedachten lezen voor de meesten onder ons niet weggelegd en moet er gebruik gemaakt worden van kleursystemen in de vorm van kleurenboeken. Pantone en RAL zijn in Nederland de twee meestgebruikte kleurstandaarden of kleursystemen. Beide zijn echter compleet verschillend.

 

regenboogstickers A12; bron omroepwest.nl

 

Is 10 jaar garantie op buitenstickers reëel?

Onlangs kwam in het nieuws dat de regenboogstickers op de lantaarnpalen aan de A12 moeten worden vervangen. Schade 120.000 euro (artikel). De stickers hadden een garantie van 10 jaar, maar zijn na 6 jaar al flink vervaagd. Is het geven van 10 jaar garantie op stickers voor buiten gebruik wel verstandig? Gaan stickers überhaupt wel 10 jaar mee?

 

 

Mogen helmstickers?

Wekelijks krijgen wij aanvragen voor stickers die op een helm geplakt moeten worden. Vaak gaat het dan om bouwhelmen die voorzien moeten worden van een nummer of een logo. Maar mag dat wel? Stickers.nl zet de overwegingen op een rijtje en geeft aan waarom wij verplicht zijn het plakken van stickers op een helm af te raden. 

 

hoe-lang-zijn-stickers-houdbaar

Hoe lang zijn stickers houdbaar?

Hoe lang kan ik stickers bewaren voordat ik ze opplak? Blijven mijn stickers altijd goed?

Het antwoord is nee. Ook stickers hebben een houdbaarheidsdatum. Dit heeft vooral betrekking op de houdbaarheid van de lijmlaag.