Algemeen

Welke informatie kan er op een keuringssticker staan

keuringsstickers_de_kwaliteit_is_belangrijk

Het meest gangbare formaat voor een keuringssticker is 30 mm rond. Hoewel een keuringssticker dus maar klein is, kan er toch aardig wat informatie op gezet worden. Bij sommige toepassingen is de layout voorgeschreven, zoals op een brandblusser. Echter in de meeste gevallen kan de keurmeester zelf bepalen welke informatie hij of zij kwijt wil. 

 

Kleurstandaarden: Pantone Matching System (PMS) en RAL

Wat zou het geweldig zijn wanneer elke drukker exact de kleur drukt die u in uw hoofd voor ogen heeft. Helaas is gedachten lezen voor de meesten onder ons niet weggelegd en moet er gebruik gemaakt worden van kleursystemen in de vorm van kleurenboeken. Pantone en RAL zijn in Nederland de twee meestgebruikte kleurstandaarden of kleursystemen. Beide zijn echter compleet verschillend.

 

regenboogstickers A12; bron omroepwest.nl

 

Is 10 jaar garantie op buitenstickers reëel?

Onlangs kwam in het nieuws dat de regenboogstickers op de lantaarnpalen aan de A12 moeten worden vervangen. Schade 120.000 euro (artikel). De stickers hadden een garantie van 10 jaar, maar zijn na 6 jaar al flink vervaagd. Is het geven van 10 jaar garantie op stickers voor buiten gebruik wel verstandig? Gaan stickers überhaupt wel 10 jaar mee?

 

 

Mogen helmstickers?

Wekelijks krijgen wij aanvragen voor stickers die op een helm geplakt moeten worden. Vaak gaat het dan om bouwhelmen die voorzien moeten worden van een nummer of een logo. Maar mag dat wel? Stickers.nl zet de overwegingen op een rijtje en geeft aan waarom wij verplicht zijn het plakken van stickers op een helm af te raden.