5 voorbeelden van creatieve sticker marketingcampagnes

 

axe-reclame-vluchtwegHet inzetten van stickers in de marketingcommunicatie strategie is niet alleen een innovatieve manier om aandacht te trekken, maar ook een zeer kostenefficiënte manier om langdurig de aandacht op je merk of bedrijf te vestigen. Het fijne aan stickers is dat ze eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden en dit is waarschijnlijk één van de belangrijkste redenen waarom ze zo populair zijn geworden als marketingmiddel.

 

 

Om je een idee te geven hoe een creatief ingezette sticker campagne  kan bijdragen aan de verhoging van je naamsbekendheid, hebben we een aantal opvallende en creatieve voorbeelden van sticker advertenties voor je verzameld.

 

 

1. Axe sticker campagne

Hiernaast zie je een recente stickercampagne van het bekende mannenmerk AXE. In alle communicatie uitingen die AXE doet, wordt het merk op dezelfde manier gepositioneerd. Het AXE Effect, dat optreedt bij de AXE-gebruiker, zorgt namelijk voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dames. In iedere man schuilt dus een ware verleider. Ook in de stickercampagne van AXE komt dit duidelijk naar voren. Achter het bekende groene uitgangsbord is een sticker geplaatst met hysterische vrouwen, inclusief merknaam.

 

 

 

 

 

 

2. Wilkinson Eieren sticker campagne

 

Het beroemde merk scheermesjes, Wilkinson, heeft stickers in het verleden op een erg creatieve manier ingezet. Wilkinson plaatste transparante stickers van mannengezichten op eieren en een advertentiesticker met daarop de promotie in elk doosje eieren. In deze campagne is gebruik gemaakt van creativiteit in combinatie met humor, waardoor de campagne succesvol is geworden.

 

 

 

 

 

 

3. Folliderm Guerilla Marketing voorbeeld

 

Folliderm, een merk dat haaruitval voorkomt, heeft gebruik gemaakt van liften in kantoorgebouwen en flats om het bedrijf te promoten. In eerste instantie, wanneer de liftdeuren gesloten zijn, heeft de man haren. Echter, wanneer de deuren opengaan verschijnt de man zonder haren. Op deze sticker staat tevens een sterke communicatieboodschap ter promotie van het bedrijf.

 

 

 

4. Supersticker van Frontline Flea & Tick Spray

Frontline Flea en Tick Spray hebben gebruik gemaakt van een supersticker in een winkelcentrum om hun merk te promoten. In eerste instantie, op de eerste etage, heb je absoluut niet door dat je op een prachtige communicatie uiting loopt. Naarmate je op hogere etages komt, lijkt het erop dat de mensen die beneden rondlopen, vlooien of teken zijn die in de vacht van de hond zitten. Deze gigantische sticker zorgde voor een ware publiciteitsstunt voor het merk.

 

 

 

 

 

 

 

5. Hlx.com vakantie-vloerstickers