Materialen

sticker_plakt_niet

 

Helaas komt het bij ons heel af en toe voor: een klant belt met de mededeling dat de stickers niet plakken. De lijmlaag van de sticker krijgt altijd de schuld, maar feitelijk is dat altijd maar één kant van het hele verhaal. Stickers.nl zet 6 mogelijke oorzaken op een rijtje.

 

Het zelf plakken van stickers kan veel tijd en vooral geld schelen. Fabrikanten van sticker materialen hebben dit uiteraard ook door en brengen steeds meer produkten op de markt die de klant eenvoudig zelf kan plakken. Ook voor de niet-ervaren plakker ligt een mooi resultaat binnen handbereik. Stickers.nl zet drie makkelijk te plakken stickermaterialen voor u op een rijtje.

 

 

Veel mensen denken dat het strak opplakken van een sticker alleen is weggelegd voor professionals. Er komen echter steeds meer materialen op de markt die juist gericht zijn op de niet-professionele plakker. Waarom is de ene plakklus moeilijker dan de andere?

 

De lijmlaag van een sticker of etiket zorgt er voor dat het (bedrukte) stickermateriaal hecht aan de ondergrond.  De lijm moet niet alleen voor beide geschikt zijn, maar ook rekening houden met diverse gebruiksfactoren, zoals omgevingstemperatuur, vocht, mate van hechting etc. De combinatie van deze factoren is niet altijd eenvoudig.