Welke informatie kan er op een keuringssticker staan

keuringsstickers_de_kwaliteit_is_belangrijk

Het meest gangbare formaat voor een keuringssticker is 30 mm rond. Hoewel een keuringssticker dus maar klein is, kan er toch aardig wat informatie op gezet worden. Bij sommige toepassingen is de layout voorgeschreven, zoals op een brandblusser. Echter in de meeste gevallen kan de keurmeester zelf bepalen welke informatie hij of zij kwijt wil. 

De keuringssticker als bron van gegevens

Met een keuringssticker kunnen verschillende zaken worden aangegeven:

- Het tijdstip van keuren

De meest gangbare keuringsstickers hebben jaren en maanden in de rand staan. Daarmee wordt aangegeven wanneer gekeurd is óf wanneer de volgende keuring dient plaats te vinden. Er zijn versies waarbij beide kunnen worden aangegeven door een dubbele set van data.

- De norm die gebruikt is om te keuren

Als leidraad bij het keuren wordt meestal een norm gehanteerd door de keurmeester. Dit is een lijst van criteria waaraan het te keuren object moet voldoen. Een bekende norm is bijvoorbeeld NEN3140, voor het keuren van elektrische apparaten met laagspanning. Andere bekende normen zijn de VCA, NEN1004 en NEN2484.

- Een naam

Door het vermelden van de naam van de eigenaar fungeert de keuringssticker tevens als eigendomssticker. Keuringsinstituten zetten ook altijd hun naam op de keuringssticker. Het fungeert dan ook als referentie en reclame sticker. 

- Een uniek nummer, eventueel met barcode of QR code

Door het object van een nummer te voorzien kan het eenvoudig worden teruggevonden op de lijst van gekeurde apparatuur. Vaak wordt naast een nummer ook een barcode of QR code toegevoegd. Met een scanner kan het object dan direct op een computer tevoorschijn worden getoverd. Een Barcode vergt wel een grotere sticker, maar de automatiseringsmogelijkheden zijn eindeloos.

- Een kleurcode

Door verschillende kleuren keuringsstickers toe te passen kan ook extra informatie worden weergegeven. De IMO norm schrijft voor elk keuringsjaar een eigen kleur voor. Ook kan met de kleur de norm worden aangegeven of de keurmeester die het apparaat gekeurd heeft. 

 

Waarom bestellen bij Stickers.nl

Stickers.nl produceert meer dan een miljoen keuringsstickers jaar, in alle vormen, kleuren en materialen. Los, op strook, op rol,genummerd.... Stickers.nl maakt het allemaal, en altijd in eigen huis! Bij ons is alles mogelijk op het gebied van keuringsstickers, door de inzet van zowel kleurechte print als zeefdruk. De controle stickers zijn kleurecht en weersbestendig. In het geval dat de stickers beschreven moeten worden kunnen wij desgewenst ook bijbehorende transparante afdekstickers leveren. Deze zijn dan iets groter formaat en beschermen uw stickers tegen invloeden van buitenaf.Wij kunnen de stickers los leveren, maar ook op stroken of op rollen. Bovendien is elk formaat en elke vorm mogelijk, digitaal gestanst, dus zonder stansmeskosten. Tot slot leveren wij diverse materialen, waaronder pvc, polyester, ultra destructible, VOID, checkerboard en nog veel meer.

 

Meer informatie

Kijk op www.stickers.nl/stickers/producten/keuringsstickers-en-controle-stickers voor meer infomratie over de mogelijkheden bij Stickers.nl. Of bel 073 6422334.